Novosti

Nepravilno zbrinjavanje otpada ipak ugrozilo rijeku Bednju

Petak

U petak, 10. srpnja, Gradu Ivancu dostavljeno je očitovanje Ministarstva okoliša i prirode, Uprave za inspekcijske poslove, Sektora inspekcije zaštite okoliša i Službe inspekcijskog nadzora zaštite okoliša o izvršenom inspekcijskom nadzoru onečišćenog područja triju vodotoka - potoka Ivanuševca i Bistrice te rijeke Bednje, obavljenog u četvrtak, 2. srpnja, te nadzora nad pravnim subjektom, obavljenog u ponedjeljak, 6. srpnja.

Viši inspektor zaštite okoliša dipl. ing. geot. Robert Rocek utvrdio je da na nadziranoj lokaciji pravne osobe postoje nepravilnosti kod postupanja s otpadom slijedom čega je došlo do onečišćenja vodotoka.

Predmet cjelokupnog nadzora bio je vezan uz provjeru sukladnosti sa zakonskim zahtjevima iz područja zaštite okoliša, postupanja s otpadom te zbrinjavanja otpada putem ovlaštenih sakupljača otpada i prijave u Registar onečišćavanja okoliša.

Nadzor je obavljen temeljem prijave Grada Ivanca i ekološki osviještenih građana Ivanca,  primjenom Zakona o održivom gospodarenju otpadom  a u navedenom postupku inspekcije, doneseno je rješenje o propisnom zbrinjavanju otpada. Daljnje postupanje inspekcije zaštite okoliša je u tijeku.

print