Novosti

I ZA IVANEČKA POLJOPRIVEDNA GOSPODARSTVA Raspisan natječaj za TO 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti PG-ova

Četvrtak

LAG Sjeverozapad objavio je dana 6. studenog 2019. 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a koji je sukladan TO 4.1.1 iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Ovaj je natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen velikim poljoprivrednim proizvođačima čija je ekonomska vrijednost veća od 8.000 eura.

Prihvatljivi prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika s područja LAG obuhvata, a to su gradovi Ivanec, Lepoglava i Varaždin i općine Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu je od 25.11.2019. do 15.01.2020. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 654.308,29 HRK, a visina potpore po korisniku iznosi od 5.000,00 € do 15.000 € u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Lokalna akcijska grupa – Sjeverozapad organizirat će i dvije radionice na kojima će potencijalni korisnici bespovratnih sredstava dobiti detaljnije informacije vezane uz provedbu natječaja. Prva radionica bit će organizirana u prostorijama Općine Vidovec na Trgu svetog Vida, u utorak, 12. studenoga, a druga dan kasnije, u društvenom domu u Petrijancu. Obje će radionice početi u 18 sati.

Sve ostale potrebne informacije o obrascima, uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći OVDJE.

Pitanja s jasno naznačenom referencom „Pitanja za Natječaj TO 4.1.1“ moguće je poslati od dana objave natječaja do dana početka podnošenja Zahtjeva za potporu isključivo putem e-pošte na adresu: [email protected].

Svi zainteresirani prijavitelji se za savjetodavnu i operativnu pomoć u kandidiranju svojih projekata na ovaj javni poziv mogu javiti Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove na mail: [email protected]  ili na telefon 042/645-485.

print