Novosti

ZBOG ZAHTJEVA NOVIH INVESTITORA Počinje izrada izmjena i dopuna urbanističkih planova uređenja Ivanca i uređenja zone užeg gradskog centra

Srijeda

Temeljem odluka koje je Gradsko vijeće Ivanec donijelo na svojoj zadnjoj, 25. sjednici održanoj 29. srpnja, Grad Ivanec pokrenuo je postupak izrade dvaju prostornih planova i to VI.izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Ivanca i IV.izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja zone užeg centra Ivanca.

Iako su zadnje izmjene ovih planova donesene u studenom lani, u međuvremenu je Grad primio nekoliko novih zahtjeva investitora koji se odnose na stavljanje u gospodarsku funkciju objekata u Ivancu koji godinama stoje neiskorišteni (tzv. brownfield investicije).

Stoga je nužno krenuti u izmjenu spomenutih planova, kako bi se ulagačima omogućilo da krenu u radove.

Razlozi, obuhvat i postupak izmjena i dopuna prostornih planova određeni su posebnim odlukama, koje su već objavljene u Službenom vjesniku Varaždinske županije, a dostupne su na linku: https://glasila.hr/Glasila/SVVZ/svvz5119.pdf

Detaljnije informacije o tijeku izrade prostornih planova možete dobiti u Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, tel. 404 870 (042).

print