Novosti

U petak i subotu (15.-16.03.) Speleološka udruga Kraševski zviri obilježava 10 godina rada

Srijeda

 

Dvodnevnom manifestacijom koja će se u petak i subotu, 15. i 16. ožujka, održati u ivanečkom Muzeju planinarstva, Speleološka udruga Kraševski zviri Ivanec obilježit će 10 godina svoga rada.

Manifestacija počinje u petak u 18 sati prigodnom svečanošću na kojoj će se Matija Belač osvrnuti na rad udruge od njena osnivanja do danas. 

Nakon toga slijedi otvaranje izložbe speleološke fotografije kojima su članovi udruge Vanja Lončar, Marko Belač i Mario Musulin fotoobjektivom zabilježili bogatstvo podzemlja hrvatskoga krša, ali šireg ivanečkog kraja (Ivančice i Ravne gore).

Skup se potom nastavlja predstavljanjem stručno-edukativne publikacije „Rudnik Kraševski zviri“ autorica Vinke Dubovečak i Valentine Kraš.

Sve to bit će popraćeno videoprezentacijom s prikazom motiva iz rada udruge, speleoloških škola, rudnika Kraševskizviri, špilje Vindije itd.

Dio programa bit će održan i u subotu, 16. ožujka. 

Toga dana svi zainteresirani pozvani su da razgledaju izložbu speleo fotografija (od 12 do 19 sati), a u poslijepodnevnim satima na rasporedu su i dva tematska predavanja. 

Prvo, koje počinje u 17 sati, naslovljeno je „Prirodni i umjetni speleleološki objekti šireg ivanečkog područja“, a drugo, čiji je početak u 17.30 sati, posvećeno je problematicionečišćenosti speleoloških objekata našega kraja. 

Predavači su Mislav Habijanec i Valentina Kraš.

Svi posjetitelji su dobrodošli.

print