Novosti

Novi investitor u Industrijskoj zoni: Grad Ivanec i Ivkom potpisali ugovor o kupoprodaji nekretnina s BGW GROUP d.o.o.

Petak

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktor Ivkoma d.d. Mladen Stanko s direktorom su tvrtke BGW GROUP d.o.o. Admirom Berbićem potpisali ugovore o kupoprodaji nekretnina u Industrijskoj zoni Ivanec.

Potpisivanju ugovora nazočio je i suvlasnik BGW-a Kristijan Danjko, ujedno i direktor BGW Electronicsa, jedne od tvrtki koja posluje u sklopu BGW grupe.
Time je BGW u vlasništvo dobio ukupno 10.000 četvornih metara zemljišta na kome će u proljeće ove godine početi s gradnjom nove industrijske hale i pratećeg prostora, što je investicija vrijedna 1,5 milijuna eura.

U drugoj fazi investitor na istoj parceli namjerava graditi još jedan objekt.

Pošto je riječ o razmjerno velikom ulagaču koji može koristiti i beneficije s nacionalne razine, Grad i Poslovna zona Ivanec su još u listopadu u Gradskoj vijećnici organizirali sastanak poslovodstva BGW-a s predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost, a na kome je upoznat s mogućnošću korištenja državnih olakšica.

Također, BGW će koristiti i gradske benefite predviđene Programom razvoja Industrijske zone Ivanec.

 Inače, BGW zapošljava stotinu radnika, a u njenu sklopu posluju dvije tvrtke - BGW Montaža i BGW Electronics (koji sada posluje u  unajmljenom objektu u Poslovnoj zoni Ivanec-istok).
-S obzirom na to da u Ivancu želimo ostati jer nam on po mnogočemu odgovara, na kupljenom zemljištu u Industrijskoj zoni gradit ćemo vlastiti poslovni prostor. U travnju krećemo s gradnjom novog poslovnog objekta koji će se sastojati od 1.000 m2 proizvodne hale i oko 600 m2 prodajnog i uredskog prostora. U njemu će poslovati obje tvrtka, i Montaža i Electronics. U hali će se odvijati strojarski radovi te proizvodnja i sklapanje elektronskih ormara, raznih mašina i transportnih traka, a u početku će na elektromontažerskim i mehaničarskim radovima raditi 20-ak radnika. U dijelu objekta otvorit ćemo prodavaonicu s ponudom kompletnog elektromaterijala, električnih instalacija, rasvjetnih tijela i sl. – izjavili su vlasnici BGW-a Admir Berbić i Kristijan Danjko te u drugoj fazi na istoj parceli najavili gradnju još jednog poslovnog objekta.

print