Novosti

U tijeku zadnja faza radova na gradnji Muzeja planinarstva Ivanec vrijedna 2,16 mil. kuna

Petak

U punom su jeku zadnji građevinski radovi na objektu Muzeja planinarstva Ivanec. 

Posluže li vremenske prilike, muzejski objekt u cijelom planiranom obuhvatu trebao bi biti dovršen i pod krov stavljen do Božića ove godine.

-Vrijednost radova u ovoj fazi je 2,16 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo kulture za ovaj projekt izdvojilo bespovratnih 800.000 kuna, dok je ostatak osiguran u gradskom proračunu. Objekt će ove godine u cijelosti biti funkcijski izgrađen, što znači da u narednom razdoblju predstoji uređenje unutarnjeg prostora, a nakon toga i opremanje u skladu s predviđenom muzejskom koncepcijom – izjavio je gradonačelnik Milorad Batinić koji je u petak, 12. listopada, gradilište obišao s projektanticom Zdenkom Šarolić iz Arhitektonskog studija Nexar i glavnim inženjerom gradilišta Zdravkom Roginom iz tvrtke MIPCRO, kojoj je Grad temeljem provedenog postupka javne nabave povjerio gradnju prostora.

-Ovo su zadnji građevinski radovi na muzejskom objektu. Poznato je da se muzej gradi fazno. U prvoj fazi izgrađen je dio objekta (koji će u budućnosti biti u funkciji ulaza, suvenirnice i pratećih prostora), a sada se gradi dio namijenjen isključivo muzejskom izložbenom prostoru i depoima –izvijestila je Z. Šarolić.

Prema riječima Z. Rogine, radovi napreduju u skladu s predviđenim dinamičkim planom, a izvode se grubi građevinski radovi (armaturni, betonski, zidarski), nakon čega slijedi postavljanje pokrova.

print