Novosti

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU: U Dječjem vrtiću održan stručni skup o eTwinningu

Četvrtak

Ivanečki Dječji vrtić Ivančice u srijedu je, 10. listopada, bio domaćin stručnog skupa za odgojitelje predškolske djece.

Skup je održan u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, a uz odgojitelje iz ivanečkog vrtića i njegova područna odjeljenja u Radovanu odazvali su mu se i djelatnici  iz vrtića Bambi u Ivancu, iz klenovničke Latice, Čarolije iz Bikovca te iz žarovničkog Runolista.

Na stručnom skupu sudionici su upoznati s eTwinning portalom – profesionalnim internetskim portalom namijenjenom međunarodnoj suradnji, edukaciji i usavršavanju nenastavnog osoblja (od predškolskog obrazovanja do srednje škole), a koji ujedno služi i za upoznavanje i uspostavljanje suradnje među vrtićima i školama.

Predavanje je održala Andreja Sedlar, prva ambasadorica EU projekata iz redova vrtića, koja je nazočne upoznala s mogućnostima koje ovaj projekt otvara po pitanju razmjene iskustava s vrtićima iz cijele Europe, međusobnih posjeta i povezivanja, ali i kao „odskočne daske“ za usavršavanje u cilju uključivanja u EU projekte.

U ime Grada Ivanca, skup je pozdravila zamjenica gradonačelnika Lidija Kozina, kojoj je ovaj projekt dobro poznat kroz iskustvo njegova provođenja u Srednjoj školi Ivanec i koja je i sama posredovala u dogovorima oko njegova predstavljanja u Vrtiću.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Milena Golubić.

Izrazivši zadovoljstvo velikim odazivom skupu (sudjelovalo je više od 40 odgojitelja i suradnika) te predstavljenim projektom za koji je ocijenila da vrtićima otvara nove izazove u smislu suradnje i povezivanja s ustanovama u drugim europskim zemljama, ocijenila je da je ova edukacija bila tek prvi korak prema daljnjem usavršavanju odgojitelja, a samim tim i prema budućim aktivnostima vezanim uz EU projekte.

Skup je pratila i predsjednica Hermina Jelić, Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ivančice.

print