Novosti

13. memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje

Utorak

Prošlog je vikenda održan 13. memorijalni turnir u znak sjećanja na poginule vukovarske branitelje Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića, pripadnike Zasebne postrojbe PU varaždinske koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991.

Svečanost otvaranja održana je u Jerovcu, gdje se, u ime nositelja memorijala, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec, brojnim okupljenima pozdravnim riječima prvi obratio njegov predsjednik Miljenko Bregović.

Poginulih su se potom prisjetili i zamjenik načelnika PU varaždinske Darko Blaži, varaždinski dožupan Tomislav Paljak, izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Goran Mihalić, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, a turnir je otvorio saborski zastupnik i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Skupu su nazočili i Anđelko Stričak, saborski zastupnik, i general Zdravko Jakop, državni tajnik u MORH-u.

U sportskom dijelu utakmicu su odigrale dvije momčadi djece NK Ivančice, a njima je pehare uručio Kristijan Vusić, sin poginulog Stjepana.

U seniorskom dijelu turnira natjecalo se 11 momčadi, a pobjednik je MNK Drvodjelac Ivanec. Slijede MNK Vrbno, DŠR Žarovnica i DŠR Lančić - Knapić. Najbolji strijelac je Krunoslav Pečevski iz Drvodjelca, a najbolji vratar Dario Jurić iz MNK Vrbno.

Memorijal je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja te gradova Ivanca i Lepoglave koji ga novčano podupiru od samoga početka. Suorganizatori su UDVDR i HVIDR-a Ivanec te Branitelji Hrvatske iz Lepoglave.

print