Novosti

POSLOVNA ZONA IVANEC Javni poziv za dostavu ponuda za sudjelovanje u programu mentorstva za poduzetnike početnike

Petak

 

Poslovna zona Ivanec d.o.o. je u sklopu EU projekta Pružanje visokokvalitetnih usluga za mala i srednja poduzeća (MSP) za poduzetnike početnike pripremila uslugu POSLOVNOG MENTORSTVA.

Ova usluga ujedno predstavlja početak provedbe treće aktivnosti iz ovog projekta, a koja će trajati 10 mjeseci i kojom se poduzetnicima besplatno pruža potpora razvoju poslovanja (više o kalendaru aktivnosti  na http://www.poslovna-zona-ivanec.hr/EU-PROJEKT/Kalendar-aktivnosti)

Cilj joj da novoosnovanim MSP-ovima (tvrtkama i obrtnicima) omogući individualno savjetovanje i mentorstvo od strane renomiranih stručnjaka, s bogatim iskustvom u prenošenju znanja, te rad s poduzetnicima početnicima i start -up tvrtkama.

Individualan rad i pristup osigurat će da pružena usluga u potpunosti bude prilagođena poduzetniku, da ima priliku u direktnom razgovoru dobiti  konkretne savjete i odgovore  na svoja pitanja te da na taj način ostvari i networking (mrežu kontakata) i marketing za svoje daljnje poslovanje.

Cilj usluge je također da korisnicima omogući daljnji razvoj upravo kroz ovakvu vrstu nematerijalnog ulaganja.

Time se direktno pozitivno utječe ne samo na  razvoj i  stvaranje nove dodane vrijednosti u samom  poslovanju, već i poboljšanje poslovnih vještina i znanja samog poduzetnika.

Mentorstvo će se sastojati od analize postojeće tvrtke i ocjene poduzetničke ideje, njena tržišnog pozicioniranja, marketinga i prepoznatljivosti tvrtke i proizvoda, a obuhvatit će i informiranje i savjetovanje kod financiranja i ulaganja u razvoj tvrtke, mogućnosti financijskih potpora, determiniranja dugoročnih ciljeva (povećanje tržišta, nova tržišta, širenje tvrtke, ulaganje u proizvodnju ili razvoj novih usluga, novi trendovi u konkretnom sektoru) itd., sukladno potrebama korisnika.

Stoga pozivamo sve poduzetnike početnike da se jave!

Ovo je prilika da vam uspješni poslovni ljudi, tzv. poslovni anđeli, kroz mentorstvo prenesu svoja teorijska i praktična znanja, a ponajviše svoje iskustvo kako uspješno o tome kako započeti i razvijati svoj biznis.

Poslovni anđeli, kao mentori,  svoj rad temelje na vlastitom poduzetničkom iskustvu. To su ljudi koji su kroz svoje vlastite biznise već iskusili sve izazove pokretanja  i „uhodavanja“ novog posla.

Kroz ovakve vrste rada s novim poduzetnicima za najperspektivnije mlade tvrtke često vide i mogućnost ulaganja ili partnerstva.

Usluga je financirana EU sredstvima, a za korisnike - poduzetnike u cijelosti je besplatna. Kako bi se prijave omogućile što većem broju potencijalnih korisnika, poziv  i odabir će se  provesti kao javni,  prema uvjetima u prilogu.

Uvjeti  i kriteriji prijave:

  1. Prijaviti se mogu tvrtke ili obrti koji su osnovani 2016., 2017. i 2018. godine, bez obzira na mjesto osnivanja
  2. Prihvatljive su sve vrste djelatnosti
  3. Broj korisnika usluge: 10
  4. Kriterij odabira: poslovni plan, odnosno najboljih 10 poslovnih planova
  5. Stručno povjerenstvo za odabir: 3 člana (predstavnik Poslovne zone Ivanec d.o.o., mentor iz odabrane tvrtke koja će provoditi mentorstvo, predstavnik Grada Ivanca)
  6. Poziv je otvoren od 16. kolovoza do 15. rujna 2018. godine
  7. Mjesto provođenja usluge: Ivanec, sala za sastanke Gradske vijećnice Grada Ivanca, prema rasporedu koji će se naknadno definirati
  8. Opis usluge: individualno savjetovanje u trajanju od 5 sati (jedan dan) po tematskim cjelinama za svakog korisnika, sredstva za rad i mjesto održavanja sastanka osigurani
  9. Obavezna dokumentacija: 1. popunjen ponudbeni list (obrazac 2),

2. popunjeni poslovni plan i

3. dokaz o osnivanju tvrtke ili obrta (izvod iz sudskog registra ili upisa u obrtnički registarili neki istovjetan dokaz)

  1. Odabrani poduzetnici biti će pismeno obavješteni mailom, a popis odabranih poduzetnika početnika će biti javno dostupan na www.poslovna-zona-ivanec.hr
  2. Dokumentacija iz točke 9. se šalje na adresu: POSLOVNA ZONA IVANEC D.O.O., TRG HRVATSKIH IVANOVACA 9B, 42240 IVANEC, u kuverti, uz naznaku: Za program mentorstva ili na mail u scan formi na [email protected], s nazivom u predmetu: Ponuda za program mentorstva, najkasnije do 15. rujna 2018. godine, do kraja dana.

 

Nepotpune ili nepravovremene ponude se neće razmatrati.

S obzirom na to da projekt provodi i odabir vrši Poslovna zona Ivanec d.o.o., zaposlenici  neće biti u mogućnosti u sklopu svojih savjetodavnih usluga pripremati ili pomagati kod pripreme dokumentacije za zainteresirane poduzetnike, iz razloga izbjegavanja bilo kojeg oblika diskriminatornih postupaka.

Dokumentaciju za prijavu možete preuzeti u prilogu.

Na www.poslovna-zona-ivanec.hr   je dostupna  brošura „Kako uspješno koristiti EU fondove za razvoj svog poslovanja“ koja Vam može poslužiti kao izvor informacija kod pisanja poslovnog plana.

Za sve informacije stojimo na raspolaganju na broj telefona 042 492 870 ili na mail: [email protected]

print