Novosti

Obilježena 23. godišnjica pogibije branitelja Romana Ribića

Četvrtak

Uoči blagdana Velike Gospe, 14. kolovoza, obilježena je obljetnica pogibije ivanečkog branitelja Romana Ribića koji je smrtno stradao kod Bosanskog Grahova 1995. godine, kao pripadnik 7. gardijske brigade Puma.

Tužna povorka predvođena najbližom rodbinom pokojnog Romana kao i rodbinom ostalih poginulih branitelja okupila se ispred grobne kuće u Ivancu, odakle je krenula do posljednjeg počivališta poginulog, gdje je izaslanstvo Grada Ivanca položilo cvijeće i zapalilo svijeće.

Počast Romanu odali su i predstavnici braniteljskih udruga i Policijske postaje Ivanec, pojedini gradski i županijski vijećnici te predstavnici političkih stranaka.

Molitvu za Romana predvodio je mladomisnik vlč. Nikica Posavi. Kroz riječi utjehe upućene rodbini i svima okupljenima, ujedno je pozvao cijelu zajednicu da živi čestitim kršćanskim životom kako bi njime pridonijela boljitku društva u cjelini.

Nakon komemorativnog okupljanja na groblju, u župnoj je crkvi služena misa zadušnica za poginulog branitelja.

U spomen na poginule branitelje Romana Ribića i Željka Putara Grdaka ove će se subote u na tenis centru Ivanec odigrati memorijalni turnir u odbojci na pijesku.

Program je dostupan u privitku.

Povezani dokumenti

print