Novosti

Uređeno krovište budućeg Poduzetničkog inkubatora, slijedi uređenje 2. kata uz 100.000 kn državne potpore

Petak

Nastavljaju se radovi na uređenju poslovne zgrade u ivanečkoj Nazorovoj ulici br. 6 (u čijem su prizemlju i na prvom katu smješteni prostori HZZO-a i Mirovinskog osiguranja) te prostora na cijelom drugom katu koji je Grad Ivanec na trajno korištenje bez naknade dobio od RH za razvoj projekta Poduzetničkog inkubatora.

Kako bi se moglo prići uređenju Poduzetničkog inkubatora, zgradu i prostore je najprije potrebno obnoviti i urediti.

Dosad je u potpunosti sanirano krovište koje je dobilo novu toplinsku i hidroizolaciju, a još predstoje i radovi na izmjeni fasadne stolarije. Vrijednost ovih zahvata je 240.000 kuna.

U međuvremenu je Grad Ivanec proveo postupak javne nabave i za uređenje unutarnjih prostora koji obuhvaćaju stolarske, zidarske, soboslikarsko-ličilačke, podopolagačke i keramičarske radove.

Njihova ukupna vrijednost je 343.000 kuna, a bit će sufinancirani sa 100.000 kuna koje je Grad Ivanec privukao uspješnom aplikacijom ovoga projekta na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Izvođenje radova povjereno je tvrtki Instalacijski sustavi Fištrek d.o.o., a njima će se sadašnji neadekvatni prostori preurediti u funkcionalne urede za Poduzetnički inkubator koji će se onda na raspolaganje staviti start upovima i poduzetnicima-početnicima.

Dio prostora koristit će i Projektni ured za EU fondove Grada Ivanca, a predviđeno je i uređenje velike dvorane za poslovne skupove.

print