Novosti

U Salinovcu održane 34. seoske igre starih sportova: Pobjedu slavili domaćini

Ponedjeljak

Ni 30 stupnjeva u hladu nije omelo osam ekipa da odmjere snage, izdržljivost i spretnost na najstarijoj pučkoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj, 34. seoskim igrama starih sportova u Salinovcu, kojima je u nedjelju, 5. kolovoza, na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, domaćin bilo Društvo za športsku rekreaciju Salinovec.

Uz ekipu Podgorja iz Virovitičko – podravske i Gornjih Bogićevaca iz Brodsko – posavske županije, svih ostalih šest ekipa – sudionica bilo je iz Varaždinske županije, a njima se prvi put pridružio i najmlađi ivanečki DSR - Udruga za sport i rekreaciju Kaniža.

Nakon tradicionalnog mimohoda svih ekipa i postrojavanja pred središnjom binom s kojoj su svima okupljenima riječi dobrodošlice uputili predstavnici domaćina i pokrovitelja, Seoske igre otvorio je  dogradonačelnik Branko Putarek.

Među pokroviteljima i sponzorima kojima su dodijeljene zahvalnice bio je i Grad Ivanec, pod čijim pokroviteljstvom su, uz financijsku potporu, održani svi dosadašnji festivali sportske rekreacije na selu.

Snagu i spremnost ove su godine natjecatelji odmjeravali u dobro poznatim disciplinama: skoku s mjesta, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju štapom i užetom, sastavljanju pluga, hodanju na štakama, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, vožnji živih tačaka, a nije izostala ni posebna disciplina, u kojoj sviraju „muzikanti“ seoskih igara.

Pobjedu je ponovno slavio domaćin – DŠR Salinovec; viceprvak je DŠR Lančić – Knapić, dok je treće mjesto pripalo DŠR – u Stažnjevec.

Pobjednici nisu skrivali radost – uz klicanje, uvis su podigli zaslužene pehare, a svi sudionici dobili su zahvalnice za sudjelovanje.

Zabava uz domaću glazbu i ugostiteljsku ponudu nastavljena je do sitnih sati, a Salinovec je i ove godine ponovno potvrdio da opravdano nosi titulu sjajnog i gostoljubivog domaćina.

Uz Grad Ivanec, Seoske igre starih sportova  u Salinovcu održane su i pod pokroviteljstvom  Varaždinske županije te uz pomoć brojnih sponzora. Među ostalim, podržali su ih i Zajednica sportskih udruga grada Ivanca, Turistička zajednica i Savez sportske rekreacije sport za sve Varaždinske županije.

print