Novosti

U tijeku radovi na novom rotoru na ivanečkoj zaobilaznici i modernizaciji nerazvrstanih cesta

Petak

Radovi na rekonstrukciji raskrižja u rotor u Ulici Ivana Gorana Kovačića  (ivanečka obilaznica, ujedno i državna cesta D35) i Ulici Petra Preradovića (koja sa sjeverne strane vodi prema Tvornici obuće Ivančica i Drvodjelcu, a s južne prema novoj građevinskoj zoni) u punom su jeku. Dio ulice Petra Preradovića je asfaltiran, a na području budućeg rotora napravljeni su iskopi, cesta je proširena. Trenutno se postavljaju betonske odvodne cijevi za kanalizaciju, a kreće i postavljanje rubnjaka. Radove na projektu vrijednom 2,69 milijuna kuna, nakon provedenog postupka javne nabave, Grad Ivanec povjerio je tvrtki Colas Hrvatska d.d.

Rekonstrukciju raskrižja u rotor s 70% bespovratnih sredstva u ukupnoj vrijednosti projekta financira Ministarstvo unutarnjih poslova temeljem uspješnog kandidiranja Grada Ivanca na Javni poziv za dostavu projekta sanacije opasnih mjesta, a koja su kao takva definirana u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa RH za 2018. godinu.

Radovi su započeli 13. srpnja, od kada je na navedenoj lokaciji na snazi i posebna regulacija prometa. Očekuje se da će radovi trajati do rujna. Po završetku, u velikoj će se mjeri poboljšati protočnost prometa i podići sigurnost svih sudionika u prometu. Isto tako, smanjit će se i prometne gužve, posebno u jutarnjim satima oko Osnovne škole i Dječjeg vrtića jer će se otvoriti dodatni prometni pravac.

Osim radova na rotoru, započelo i izvođenje radova na nerazvrstanim cestama, a prema Programu modernizacije nerazvrstanih cesta na području grada. Predviđeno je da se ove godine asfaltiraju i glavne prometnice u zoni budućeg novog rotora, u dijelu Preradovićeve ulice do Ulice Ljudevita Gaja. Radovi se provode u skladu s provedenom javnom nabavom i zaključenim Ugovorom s izvođačem.

Također, trenutno su u  početnoj fazi i radovi u Ulici Ladislava Šabana i odvojku Ulice Ivana Gorana Kovačića, a izvršeni su i radovi asfaltiranja u odvojku Varaždinske ulice.

print