Novosti

Predstavnici Poslovne zone Ivanec d.o.o. na poslovnoj konferenciji u Virovitici

Srijeda

Predstavnici Poslovne zone Ivanec d.o.o. nazočili su 5. konferenciji o sajmovanju „Trendovi i iskustva u transformaciji sajamske industrije“ koja je u Virovitici održana 6. lipnja u sklopu obilježavanja Svjetskog dana sajmova (Global Exhibitions Day).

Konferencija je održana u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrrvatske gospodarske komore, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i časopisa Suvremena trgovina.

Na konferenciji je bilo više od stotinu sudionika iz sedam zemalja - BiH, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a među njima i predsjednik Gospodarske/Privredne komore Federacije BiH iz Mostara Marko Šantić i ataše u Odjelu za ekonomske poslove Veleposlanstva Mađarske u RH Botond Márk Riczkó.

U uvodnom se dijelu nazočnima uime organizatora obratio direktor i glavni urednik časopisa Suvremena trgovina Srećko Sertić istaknuvši da se sajmovi u Europi, koji još uvijek čine više od 65 posto svih relevantnih sajamskih priredbi u svijetu, nalaze pred novim investicijskim ciklusom.

Nazočnima se obratili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a konferenciju je otvorio ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

U radnom su dijelu izlaganja održali: Ante Gavranović koji je održao prezentaciju o Tri dimenzije sajmovanja – Stanje i promjene – uvjet napretka – opći pregled sajamske industrije, prof. dr. Zvonko Pavlek predstavio je najnovije trendove u svjetskoj sajamskoj industriji, dok je prof. dr. Nikola Knego govorio je o promjenama u očekivanju izlagača i posjetitelja. Davor Okičić iz Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore održao je prezentaciju o posebnoj ulozi i značenju regionalnih sajmova (njemačka iskustva). Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura održao je prezentaciju o 23 godine sajma Viroexpo u funkciji regionalnog razvoja

Održan je i panel Kakve koristi ima gospodarstvo od nastupa na sajmovima, u kojem su sudjelovali predstavnici najvažnijih sajmova iz svih zemalja sudionica konferencije.

print