Novosti

U petak, 15. lipnja, izložba fotografija Cvjetka Šoštarića u Muzeju planinarstva Ivanec

Četvrtak

U susret središnjem obilježavanju jubilarne 120. obljetnice HPD-a Ivančica i organiziranog planinarstva u Ivancu Grad Ivanec i Muzej planinarstva kreću u petak, 15. lipnja, izložbom fotografija doajena ivanečkog planinarstva, dugogodišnjeg predsjednika HPD-a i majstora fotografije Cvjetka Šoštarića.

Na izložbi će biti predstavljeno 50-ak Šoštarićevih fotografija iz privatne zbirke Roberta Gečeka, kojemu je autor za života darovao više od stotinu svojih fotografija te ga pritom u svom poznatom stilu „zadužio“ da ih predstavi bar na jednoj izložbi.

A na izložbi koja se sutra u Muzeju planinarstva otvara u 19 sati, posjetiteljima će biti predstavljen autorov opus ručno rađenih crno-bijelih fotografija na kojima prevladavaju motivi portreta, pejzaža, planina, a ima i apstraktnih motiva.

Izložba C. Šošarića u muzejskim će prostorima ostati otvorena dulje vrijeme, a moći će je razgledati i planinari koji idućeg vikenda, kada će Ivanec biti domaćin Dana planinara Hrvatske, u velikom broju najavljuju dolazak u naš grad.

print