Novosti

U Srednjoj školi Ivanec otvoren HERE Map Makers međunarodni ljetni kamp

Srijeda

U Zagrebu se od 11. do 17. lipnja 2018. godine održava međunarodni ljetni kamp za učenike i nastavnike vezan uz projekt HERE Map Makers, čiji je nositelj Srednja škola Ivanec.

Tim povodom se u utorak, 12. lipnja, u školskoj Učionici budućnosti okupilo 60 sudionika projekta (nastavnika i učenika iz Srednje škole Ivanec, Geodetske škole Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Srednje gradbene šole Ljubljana, Slovenija, IES Sefarad, Toledo, Španjolska, Liceo Scientifico e Linguistoco "O. Tedone", Italija i Liceum Przymierza Rodzin, Varšava, Poljska) gdje su učenici prezentirali sve svoje dosadašnje aktivnosti vezane uz projekt, a profesori diseminacijske aktivnosti za proteklo razdoblje od 6 mjeseci.

Kao partner, u projektu sudjeluje i HERE International BV - Glavna podružnica Zagreb, jedna od vodećih svjetskih tvrtki za izradu digitalnih karata, čiji će predstavnici voditi sve aktivnosti u kampu te nastavnici i 42 učenika iz Srednje škole Ivanec i partnerskih škola.

Na kampu će učenici razmjenjivati internacionalna iskustva međusobno i u suradnji s nastavnicima i HERE predstavnicima, prikupljati podatke u prostoru, obrađivati ih i kreirati sadržaje za digitalne karte.

Učenici će raditi u međunarodnim timovima tako da će svaki tim sačinjavati po jedan predstavnik iz svake zemlje, a kartiranje će se izvršavati putem HERE-ovih alata za kartiranje te uz njihovu punu podršku i nadzor.

Budući da je cilj projekta HERE Map Makers ojačati kapacitete škola u učenju geografskih informacijskih sustava u skladu s modernim trendovima izrade digitalnih karata, učenici će radom sa najnovijim IKT tehnologijama i alatima, inovativnim sadržajima i metodama steći kompetencije za izradu digitalnih karata.

Kroz rad u kampu učenici i nastavnici će međusobno komunicirati i surađivati sa sudionicima iz ostalih zemalja, što će utjecati na poboljšanje njihovih kompetencija u znanju stranih jezika, timskom radu, razvijanju socijalnih vještina i samostalnosti, a ujedno će bolje upoznati i kulture drugih zemalja.

Također, svi sudionici će slobodno vrijeme iskoristiti za obilazak znamenitosti i druženje s vršnjacima iz različitih zemalja.

print