Novosti

U Ivancu održana 22. smotra učeničkog zadrugarstva Varaždinske županije

Ponedjeljak

Više od 150 učenika i njihovih mentora okupljenih u 29 učeničkih zadruga svoje je raznoliko  stvaralaštvo predstavilo na 22. smotri učeničkog zadrugarstva Varaždinske županije kome je domaćin bila Osnovna škola Ivanec.

S obzirom na to da je i sam pogled na štandove pokazao da djeci ne nedostaje dovitljivosti te stvaralačkih pa i poduzetničkih ideja, ne čudi da je domaćin, ravnatelj OŠ Ivanec Damir Jagić konstatirao da sve viđeno doista pokazuje da je zadrugarstvo ukorijenjeno u „tkivo“ škola.

-Ivanečka škola iduće godine slavi svoju 180. obljetnicu, a zadrugarstvo je neraskidiv dio te duge tradicije. Naša je škola golema, zajedno sa svojim područnim školama ima 830 učenika, i svaka škola ima svoju zadrugu – ponosno je kazao Jagić te poželio gostima da se u Ivancu osjećaju prihvaćeno i dobrodošlo.

Sve zadrugare, goste  i uzvanike pozdravila je i dogradonačelnica Ivanca Lidija Kozina, a okupljenima se kratko obratila i Željka Kleković Brajenović, predstavnica Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva.

Smotru je otvorio zamjenik župana Tomislav Paljak te istaknuo da je Varaždinska županija vrlo ponosna na takav vid rada, u kome učenici čuvaju tradicijsku raznolikost, ali i razvijaju nove ideje koje su na tragu budućih poduzetničkih projekata.

Prigodan program na svečanosti otvaranja izveli su školski pjevački zbor, plesna grupa i učenici koji su govorili prigodne stihove.

print