Novosti

POZIV OBRTNICIMA: U utorak, 22. 05., Info dan Projektnog ureda o EU fondovima za obrtnike

Petak

Poslovna zona  Ivanec d.o.o i Grad Ivanec u suradnji s Udruženjem obrtnika Ivanec pozivaju  sve obrtnike, a posebno članove Udruženja obrtnika, na savjetovanje na kome će biti upoznati s mogućnostima financiranja njihovih projekata iz fondova EU.

Savjetovanje će se održati u Gradskoj vijećnici Ivanec u utorak, 22. svibnja, s početkom u 18 sati, a održat će ga certificirani voditelji EU projekata iz Projektnog ureda za EU fondove Grada Ivanca.

Prije svega, bit će im predstavljeni javni pozivi na koje se obrtnici već mogu prijavljivati te s onima koji će biti otvoreni tijekom ove godine.

Također, bit će upoznati i sa svim ostalim važnim pojedinostima kao što su, primjerice, planirani rok objave pojedinih poziva, uvjeti prijave, prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati iz EU sredstava te visina bespovratnih sredstava koja mogu ostvariti.

Bit će riječi i o načinu na koji mogu povećati svoje šanse za dobivanje EU sredstava, a dobit će i pojašnjenje o projektnom načinu pripreme i provedbe projekata.

S obzirom na to da je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prije nekoliko dana otvorilo tri javna poziva za obrtnike, nazočni će biti informirani i o uvjetima prijave na javne pozive za Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima, Naukovanje u obrtničkim zanimanjima i Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta.

Bit će predstavljene i usluge koje Projektni ured za EU fondove nudi obrtnicima za pripremu, prijavu i vođenje EU  projekata, a koje su povoljnije od ostalih agencijskih usluga jer su, kao oblik potpore poduzetništvu i obrtništvu, subvencionirane od strane Grada Ivanca.

Planirano trajanje savjetovanja je do 90 minuta, a na konkretna pitanja obrtnika odgovarat će predstavnici Grada Ivanca, Poslovne zone Ivanec d.o.o.  i Udruženja obrtnika Ivanec.

Savjetovanje je otvoreno za sve zainteresirane, a sudjelovanje besplatno.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi na mail [email protected], tel. 645 483 (042) ili preko Udruženja obrtnika Ivanec.

print