Novosti

U subotu, 12. 05, manifestacija Žene za žene u dvorani Vita u Ivancu

Petak

Udruga udomitelja Nada Ivanec povodom Majčinog dana u subotu, 12. svibnja, u Dvorani Vita u Ivancu organizira manifestaciju Žene za žene.

Događanje je namijenjeno svim ženama grada Ivanca i okolice bez obzira na dob, zanimanje i socioekonomski status.

Cilj je ugodno druženje i zajednički angažman na pojedinim projektima, a podršku takvom, aktivnom uključivanju žena dao je i Grad Ivanec koji sufinancira ovu manifestaciju.

Druženje počinje u 10 sati zajedničkim doručkom, a bit će nastavljeno oko 10.45 sati izlaganjem dr. sc. Suzane Jagić o životu Pavice Hrazdira, Ivančanke koja je svojim radom i djelovanjem na osobit način obilježila društveni život našega grada između dva svjetska rata.

Kao što je poznato, bila je njegova vrlo aktivna sudionica, spisateljica, amaterska glumica, predsjednica planinarskog društva i poduzetnica u rudarstvu, a njena pjesma Poleg jedne velke gore danas je neslužbena ivanečka himna.

Anegdote iz njena osobna života prepričat će prof. Ivanka Kunić.

Ovo događanje pjesmom će uljepšati Vokalni ansambl Sakcinski.

Druženje će imati i humanitarnu notu jer će se dio prihoda (preporuča se donacija od 40 kuna) usmjeriti Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - Stanici Varaždin.

Na taj način želi se ukazati na važne dionike u lokalnoj zajednici, a posebno na ljude koji riskiraju svoj život kako bi pomogli osobama u nevolji.

Detalji o prijavama:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceHmSxdNFwe1urZ1QEVUvcecQUdKZ-oMODxFnZ-NkjHNQNUg/viewform, ili na tel. 042/781-788, može i putem e-maila: [email protected] ili osobnim dolaskom u Udrugu udomitelja Nada Ivanec.

print