Novosti

Počinje rekonstrukcija vodovodne mreže u 6 ivanečkih ulica, radovi vrijedni 1,12 mil. kuna

Četvrtak

Temeljem odobrenja Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca, Ivkom vode d.o.o. idućega tjedna počinju s izvođenjem opsežnih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama naselja Ivanec.

Radovi će se izvoditi u Vinogradskoj, Zavojnoj, Zagorskoj, Jagićevoj i Gupčevoj ulici te u Ulici Zeleni dol.

Stare, dotrajale vodovodne cijevi bit će odstranjene i postavljene nove, a ujedno će se do svake kuće izgraditi novi vodovodni priključci. 

U Vinogradskoj ulici nove će priključke dobiti 52 kućanstva, u Zavojnoj 13, u Jagićevoj 16, u Zelenom dolu 24, u Zagorskoj 19 te u Gupčevoj ulici 30 kućanstava.

Za potrebe rekonstrukcije glavnog voda i izvođenja priključaka bit će potrebno izvesti ukupno 4.390 metara iskopa.

S obzirom na to da je riječ o opsežnim radovima koji bi trebali biti dovršeni do početka rujna, Ivkom vode d.o.o. su, kao nositelj investicije, za izvedbu radova angažirale i dva kooperanta – Ivkom d.d. i Građevinski obrt Grabar iz Ivanca.

Procijenjena vrijednost radova je 1,12 milijuna kuna, a financiraju se iz sredstava razvoja koja se prikupljaju u cijeni vode.

Pošto kućanstva u navedenim ulicama dobivaju nove priključke, Ivkom vode su na adrese onih građana koji nemaju vodomjere poslale obavijesti s uputama o izvedbi revizionih okana (što je obveza samih građana) u koja će se montirati vodomjer.

Vodomjerna okna građani, prema priloženoj skici, trebaju izgraditi najkasnije do 30. srpnja te o tome povratno izvijestiti Ivkom vode.

Za detaljnije informacije građani se mogu obratiti u Ivkom vode (770 550), odnosno tehničkom rukovoditelju Ranku Zbodulji (mob. 099 2770 556) ili voditelju vodoopskrbe i odvodnje Daliboru Patekaru (091 252 1656).

S obzirom na to da će se idućih dana i mjeseci u spomenutim ulicama obavljati zemljani radovi i prekopi te da će na pojedinim lokacijama promet biti usporen, Ivkom vode mole građane za razumijevanje i strpljenje.

Slijedom rješenja koje je izdao Grad Ivanec, Ivkom vodama je posebna pažnja skrenuta na potrebu da se na predmetnim dionicama radovi izvedu po svim pravilima struke, što je naročito važno zato jer su sve spomenute ulice uvrštene i u ovogodišnji program modernizacije nerazvrstanih cesta, odnosno sve one će se tijekom ove godine i asfaltirati.

print