Novosti

Grad Ivanec na konferenciji Pametni gradovi 2017. u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb

Petak

Kao jedan od nositelja nagrade Smart City (koja je Gradu Ivancu 2016. godine dodijeljena u kategoriji Pametne uprave za Projektni ured za EU fondove), Grad Ivanec u četvrtak je, 9. studenog, bio sudionik konferencije Pametni gradovi 2017. koja je u dvorani nove Zračne luke dr. Franjo Tuđman u Zagrebu održana u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

Slijedom prakse po kojoj na glavnom konferencijskom panelu sudjeluju predstavnici prošlogodišnjih gradova – pobjednika, u radu panela naslovljenog „Razvoj i promišljanje pametnih urbanih sredina“ sudjelovala je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš.

Na panelu su govorili i predstavnici Grada Zagreba i Grada Umaga te sa pozicije velikih, srednjih i malih gradova iznosili svoja iskustva u primjeni pametnih rješenja i odmaka od klasičnog vođenja grada.

U tom kontekstu mr. sc. Labaš govorila je o profilaciji Ivanca koji je težište stavio na razvitak povoljnog poslovnog okruženja kao strateškog opredjeljenja.

-Kako bi taj razvojni mehanizam funkcionirao, puno smo uložili u modernizaciju rada gradske uprave, povećanje transparentnosti i senzibilnosti prema potrebama građana i investitora. Puno ulažemo u razvitak raznih oblika potpornih mehanizama i programa. Njihova baza je dobro razvijena infrastruktura koja se stalno modernizira i optimizira, postaje lakše održiva, zelenija, jeftinija.U konačnici, to postaje benefit namijenjen ne samo jednoj skupini korisnika, nego svim građanima – kazala je, među ostalim, L. Labaš.

Konferencija je održana na visokoj razini, što potvrđuje podatak da su goste i sudionike pozdravili predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Jacques Feron te veleposlanik Kraljevine Britanije Andrew Dalgleis, dok su tematske prezentacije održali predstavnici Graza, Glasgowa i više svjetskih i domaćih kompanija koje su se ujedno predstavile na Sajmu modernih tehnologija.

Foto: Matija Habljak, Pixell

Detaljnije na:

http://www.poslovni.hr/tehnologija/zagreb-bi-smart-city-strategiju-trebao-dobiti-do-polovice-2018-334199

 

print