Novosti

Terenski stručni skup: Učitelji i nastavnici iz Krapinske županije obišli i Ivanec

Petak

Ovoga tjedna Ivanec su, u sklopu terenskog stručnog skupa,  posjetili učitelji i nastavnici povijesti i geografije Krapinsko – zagorske županije. Osim Ivanca, stručni skup je  obuhvatio i posjete Radoboju, Lepoglavi, Donjoj Voći (špilja Vindija) i Vinici.

Pedesetak učitelja i nastavnika kroz Ivanec je provela prof.dr.sc. Suzana Jagić, pri čemu su razgledali župnu crkvu sv. Marije Magdalene, arheološki lokalitet Stari grad, a zaustavili su se i kod interpretacijske ploče o ivanečkim mlinovima i prve samoposluge.

Posjet Ivancu završili su u Muzeju planinarstva, gdje ih je uvodno pozdravio prof. Josip Kraš prigodnim stihovima na ivonjskom, nakon čega su odgledali promo film o Ivancu, razgledali Muzej uz stručno vodstvo i u konačnici degustirali tradicionalnu zlijevku koju je pripremila Biserka Hranić.

U organizaciji skupa, uz Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, sudjelovao je i Grad Ivanec, Turistička zajednica grada Ivanca, koja je omogućila turističke brošure i materijale za sve sudionike skupa te župa sv. Marije Magdalene.

Nakon Ivanca sudionici skupa uputili su se u posjet špilji Vindiji.

print