Novosti

Porez na nekretnine – podatke je moguće dostaviti i preko online aplikacije

Srijeda

Od srijede, 19. srpnja na web stranici Grada Ivanca građanima je dostupna online aplikacija za popunjavanje obrazaca potrebnih za dostavu podataka za izračun poreza na nekretnine. Preko navedene aplikacije građani također mogu sami izračunati iznos koji će s obzirom na površinu nekretnine plaćati.

Aplikacija je postavljena kao jedna od mogućnosti bržeg i lakšeg dostavljanja podataka građana te kako ne bi morali u pisarnicu dolaziti osobno, obrasce skidati i popunjavati ručno.

Klikom na aplikaciju jasno su naznačena obavezna polja koja je potrebno popuniti, a korak po korak aplikacija vas detaljnim uputama vodi kroz ispunjavanje obrasca.

Do aplikacije je moguće doći na internetskoj stranici www.ivanec.hr, kućica na vrhu stranice s desne strane, vidljivo označena crvenom bojom i oznakom PNE.

Uz ovu novu mogućnost dostavljanja podataka o nekretninama, građanima i dalje ostaje mogućnost dostavljana podataka:

  • osobno, predajom u pisarnici Grada Ivanca, u vremenu od 08:00h-15:00h,
  • putem pošte, na adresu Grad Ivanec, Trg hrv. ivanovaca 9b, 42240 Ivanec ili
  • elektroničkim putem, na e-mail adresu: [email protected]

Podsjećamo da je Zakonom o lokalnim porezima (Narodne novine br. 115/16) koji je stupio na snagu dana 01. siječnja 2017. godine, propisano da se od 01. siječnja 2018. godine uvodi porez na nekretnine, koji će u cijelosti zamijeniti komunalnu naknadu i porez na kuće za odmor.

Obzirom da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, zbog pravilnog utvrđivanja činjenica bitnih za donošenje rješenja o porezu na nekretnine, pozivaju se vlasnici i korisnici nekretnina na području Grada Ivanca da ovom tijelu dostave podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama na propisanim obrascima, posebno za svaku nekretninu do 31. kolovoza 2017. godine.

print