Novosti

Vijeće za kulturu: Prijave za Uskrsni sajam na gradskoj špici u subotu, 8. travnja

Četvrtak

Vijeće za kulturu: Prijave za Uskrsni sajam na gradskoj špici u subotu, 8. travnja

 

U srijedu, 22. ožujka, u Gradskoj vijećnici održana  je sjednica Vijeća za kulturu Grada Ivanca na kojoj su s predstavnicima udruga i ustanova dogovorene organizacijske pojedinosti vezane uz Uskrsni sajam i izložbu koja se na gradskoj špici tradicionalno održava u subotu prije Cvjetne nedjelje.

Kako je na sastanku naglasila predsjednica Vijeća Ljiljana Risek, sajam će se ove godine održati u subotu, 8. travnja, a na njemu će izlagati udruge građana koje njeguju tradicijsku kulturu, zatim, KUD-ovi i druge organizacije civilnog društva, dječji vrtići i škole, učeničke zadruge, OPG-ovi, a svoje sudjelovanje najavili su i ženski ogranci lokalnih političkih stranaka.

Na štandovima, koji će za tu priliku za sve sudionike biti besplatni, svi će oni izložiti pisanice, uskrsne suvenire i ukrase, razne rukotvorine tematski vezane uz Uskrs, a pojedine udruge građana prikazat će i tradicionalni zagorski uskrsni stol.

Izložba će biti prodajnog karaktera, a to znači da će posjetitelji moći za svoju obitelj, rodbinu i prijatelje po pristupačnoj cijeni kupiti kakav lijep uskrsni suvenir ili ponešto od domaćih proizvoda iz ponude OPG-ova.

Roditelji, bake i djedovi pozvani su da na izložbu povedu djecu i mališane, koji će pod vodstvom Uskrsnog zeca i zečice te vrtićkih teta tijekom prijepodneva oslikavati goleme pisanice i sudjelovati u uskrsnim igrama u parku.

Sa sobom svakako ponesite pisanice za uskrsno stabalce koje će i ove godine krasiti gradsku špicu tijekom Velikog tjedna i uskrsnih dana.

Nakon što oboje pisanice i okite uskrsno drvce, vrtićki će mališani posjetiti korisnike Caritasova doma sv. Ivana Krstitelja te ih obradovati pjesmom, nadariti ih pisanicama i razveseliti im nadolazeći Uskrs.

Uključivanje u izložbu dosad su potvrdili Društvo prijatelja narodnih običaja Maska, KUD Salinovec, Ivanečko sunce, Udruga Rukotvorine, Ivanečki klub kolekcionara, Udruga građana Margareta, Udruga građana Prigorec, Učenička zadruga Ivančice OŠ Ivanec, Udruga udomitelja Nada, dječji vrtići Ivančice i Bambi, Odgojni dom Pahinsko, ženske inicijative pojedinih političkih stranaka, a dolazak najavljuju i druge udruge i OPG-ovi.

Sve koji se žele uključiti pozvani su da se jave višoj referentici za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančici Peharda, e-mail: [email protected], tel. 492-876 (042) te da rezerviraju svoj štand.

U drugom dijelu sastanka razgovaralo se o programu za Dane grada Ivanca. Budući da će i ove godine program biti iznimno bogat te da je dobar dio termina i prije i poslije središnje proslave (23. – 25. lipnja) već rezerviran za razne manifestacije, sve udruge koje o Danu grada planiraju održavanje pojedinih priredbi zamoljene su da se jave u Grad, kako ne bi došlo do preklapanja termina.

Pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić u tom je kontekstu posebno pozvala da se Gradu na vrijeme jave svi oni koji su zainteresirani za korištenje prostora Muzeja planinarstva Ivanec.

print