Novosti

94 biciklista na 8. biciklijadi DŠR-a Salinovec Med skrajski bregi

Ponedjeljak

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u suradnji saSredišnjim državnim uredom za šport, Gradom Ivancem i Turističkom zajednicom grada Ivanca jučer je organiziralotradicionalnu 8. biciklijadu Med skrajski bregi.

Prijavilo se 94 biciklista svih dobi, među kojima je najstarijemu bilo 70 godina.

Uz domaćine, sudjelovali su biciklisti iz Zagreba, Varaždina, Samobora, Lepoglave, Trnovca, Poljane Biškupečke te naravno, Ivanca i šire okolice. 

Prijave i start bile su u Salinovcu, na parkiralištu kod nove škole, a za sve sudionike je osiguran topli obrok i majicabiciklijade.

Vozilo se rutom Salinovec – Osečka – Belski dol - Margečan -Stažnjevec – Salinovec u duljini od 23 kilometara (oko 2 satavožnje), s kraćim odmorom kod izvora vode u Belskom dolu.

Najmlađa sudionica biciklijade bila je  jednoipogodišnja Doris Jagetić – Daraboš iz Ivanca (dio rute vozila se baš udobno, u sjedalici), dok je najmlađi sudionik, koji je prošao cijelu rutu u sjedalici, bio trogodišnji Hrvoje Gotal iz Ivanca, koji je dobio diplomu Mlada nada.

Najmlađi sudionik koji je sam odvozio cijelu rutu jesedmogodišnji Šimun Tepeš iz Zagreba, koji je također dobio diplomu Mlada nada.

Najiskusniji biciklist je bio Đuro Tompić iz Ivanca, koji samo što nije napunio 70 godina starosti, a dobio je diplomu Uzor mladima.

Otkačenko godine je vlasnik „najotkačenijeg“ bicikla, a tu diplomu je dobio Vilim Obrstar iz DŠR-a Salinovec.

Diplomu Oldtimer godine, za najstariji bicikl na biciklijadi,dobio je Marko Miklošić iz DŠR Salinovec.

Za Miss bicikla proglašena je Ema Matišić iz Ivanca.

Od donacije koju je Društvo dobilo od Turističke zajednice grada Ivanca kupljen je novi bicikl (s velikim popustom!) i on će biti doniran Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog i Područnoj školi Tin Ujević za nastavu i natjecanja učenika iz prometne kulture.

 

Foto: Vjekoslav Hrman i Mario Poje

print