Novosti

KONAČNA ODLUKA Grad Ivanec od države u trajno vlasništvo dobio kompleks bivšeg Varteksa

Ponedjeljak

Gradu Ivancu stigla je službena odluka Ministarstva državne imovine kojom je u trajno vlasništvo od Republike Hrvatske bez naknade dobio cijeli poslovni kompleks bivše Varteksove Konfekcije.

Riječ je o nekretninama ukupne površine veće od 11.000 m2 koje se sastoje od 1.613 m2 pogona, gotovo 9.000 m2 poslovnog kruga te 508 m2 parkirališta.

Podsjećamo, nakon prestanka proizvodnje 2009. godine,  pogon Varteksa zatvoren je od 2014. prema planu operativnog i financijskog restrukturiranja usvojenom u postupku predstečajne nagodbe.

Nakon zatvaranja i nebrige, cijeli je kompleks otad bio izložen propadanju.

Smatrajući nedopustivim da propadaju vrijedne nekretnine na atraktivnoj poslovnoj lokaciji, Grad je zatražio da mu ih država daruje kako bi ih ponovno priveo svrsi i stavio ih u poslovnu funkciju.

 Da je država na to spremna, za svog boravka prošle godine u Ivancu i radnog sastanka s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i gradskom upravom, potvrdio je ministar državne imovine Goran Marić pa su u tom smjeru pokrenute potrebne aktivnosti.

Kako bi se postupak darovanja mogao provesti, u međuvremenu je bilo potrebno ispoštivati odredbe Uredbe o darovanju nekretnina u vlasništvu RH. To je i učinjeno, a rezultat svega jest da je Grad u vlasništvo dobio nekretnine s kojima već ima i konkretne planove.

- Prostor planiramo staviti na raspolaganje zainteresiranim poduzetnicima za proizvodno-uslužne svrhe. Grad će ubrzo objaviti javni poziv za iskaz interesa gospodarstvenicima koji imaju namjeru njega korištenja – izjavio je gradonačelnik M. Batinić.

S obzirom na to da su ispunjeni svi potrebni uvjeti i za donošenje nekoliko odluka o darovanju drugih nekretnina, Grad Ivanec očekuje odluke resornog ministarstva o dodjeli u trajno vlasništvo još nekoliko atraktivnih poslovnih prostora i nekretnina u Ivancu.

print