Novosti

U subotu, 12. siječnja, u Ivancu 2. sjednica Mreže savjeta mladih Varaždinske županije

Petak

Savjet mladih Grada Ivanca u subotu će, 12. siječnja, biti domaćin 2. sjednice Mreže savjeta mladih Varaždinske županije.

Skup počinje u 10 u Gradskoj vijećnici Ivanec, a glavna točka bit će analiza stanja savjeta mladih koji djeluju u gradovima i općinama naše županije. O tome će govoriti predsjednik Županijskog savjeta mladih Lovro Lukavečki, a uključit će se i predstavnici drugih asocijacija mladih.

Na skupu će govoriti i gosti, među njima i Marko Kovačić iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, koji će se osvrnuti na temu proaktivnog djelovanja među mladima. Tema izlaganja predstavnika Udruge gradova RH Marija Žuličeka bit će analiza procedure osnivanja savjeta mladih, dok će zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač aktualizirati problematiku osnivanja i aktivnosti savjeta mladih u praksi.

U daljnjem tijeku skupa predviđeno je da mladi kroz grupni rad pokušaju osmisliti strategiju poticanja osnivanja savjeta mladih u JLS-ovima te da, nakon rasprave iznijetih prijedloga, donesu zajedničku strategiju djelovanja.

Mlade će na početku njihova skupa pozdraviti gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, a pridružit će mu se i zamjenica Lidija Kozina, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek.

print