Novosti

S novim izdanjem Ivanečkih novina, građanima stiže i kalendar za 2019. godinu

Petak

U distribuciji je novo, 115. izdanje Ivanečkih novina, čime ovo gradsko glasilo ujedno obilježava i prvi dvoznamenkasti jubilej – 10. obljetnicu od izlaska prvog broja u prosincu 2008. godine.

Novi broj donosi niz novosti i izvješća iz gradskog života – o gradnji nadstrešnice ispred grobne kuće na groblju Ivanec i građevinskom zatvaranju Muzeja planinarstva, o pripremama za izgradnju sjevernog nogostupa od Ivanca do Ivanečkog Naselja, a najveći dio prostora posvećen je temama vezanim uz zbrinjavanje otpada.

U tom kontekstu, a u cilju što boljeg informiranja građana, publiciran je i niz odgovora na pitanja o toj temi koja su mještani postavili na tribinama o gospodarenju otpadom koje su prošlog mjeseca, u sklopu tematskog EU projekta, održane za građane svih mjesnih odbora na području grada Ivanca.

Novo izdanje donosi i izvješća o inicijativama Grada vezane uz suradnju s lokalnom poduzetničkom zajednicom (uspješan nastup na REXPO-u, sastanak s poduzetnicima, projekti Poslovne zone Ivanec d.o.o.), kao i opsežan izvještaj sa 17. sjednice Gradskog vijeća.

Velik dio prostora posvećen je i manifestacijama gradskih ustanova, udruga i sportskih klubova, lokalnim zanimljivostima, a tu su i pozivi građanima na blagdansko darivanje starijih osoba (KTC, 11. lipnja) i na tradicionalni Božićni koncert koji će se u srednjoškolskoj sportskoj dvorani održati 28. prosinca.

Uz Ivanečke novine, građanima na kućni prag stiže i ove godine stiže kalendar za 2019. godine koji im poklanja Grad Ivanec.

Kalendar sadrži prekrasne panoramske fotografije našega kraja koje su fotoobjektivom zabilježili ivanečki fotografi Branko Težak i Zoran Stanko.

print