Novosti

U čast Dana grada održana 24. utrka Ulicama grada Ivanca

Ponedjeljak

U organizaciji DSR-a Ivanec, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i gradske Zajednice sportskih udruga, u nedjelju je održana 24. utrka Ulicama grada Ivanca. Trčalo se u 14 dobnih kategorija na dionicama od 60 do 850 metara, dok je glavna utrka muškaraca i žena održana u 6 starosnih kategorija na stazi dugoj 1700 metara, tj. dva kruga po 850 metara.

Na utrci je sudjelovalo 100 natjecatelja predškolskog uzrasta iz Ivanca, Lepoglave, Maruševca, Bedenca i Kaniže te učenika iz osnovnih škola Ivanec, Maruševec, Druškovec, Klenovnik, Donja Voća, Lepoglava i Kamenica, kao i iz Koškovca i DVD-a Ivanec.

Pobjednici u najmlađim kategorijama su Klara Uršulin, Ivano Korpar, Barbara Videc i Niko Bencek, svi iz Ivanca. Među 1. i 2. razredima najbolji su bili Patricija Belač i Martin Korpar, Bruna Žukina i Nikola Ravlić, Dorotea Mašić i Dorian Čretni te Iva Baniček i Ivan Vusić.

U glavnoj utrci žena (u kategoriji od 19 do 35 godina) najbolja je bila Marija Kosi iz Varaždina u vremenu od 6 minuta i 58 sekundi koja je ujedno i apsolutna pobjednica. Drugo mjesto osvojila je Gordana Končevski, članica TK Ivančica, a treće Patricija Jakopović iz UKSR Bedenec.

U kategoriji od 35 i više pobijedila je Sunčica Marković, članica TK Ivančica, dok je druga bila Anica Bukovec, članica DSR Ivanec.

Kod muškaraca (u kategoriji od 19 do 35 godina) najbrži je bio Alen Čretni , član AK Zabok u vremenu od 5 minuta i 22 sekunde, koji je bio i apsolutni pobjednik utrke kod muškaraca, drugi je Kruno Kučej, član UKSR Bedenec, dok je treći bio Romario Premužić iz Stažnjevca.

U kategoriji od 36 i više, prvo mjesto osvojio je Darko Petak, član UKSR Bedenec s vremenom od 5 minuta i 44 sekunde, drugi je  Mario Surjak, član TK Ivančica, a treći Mirko Stanko, također član TK Ivančica.

Nagrade najuspješnijima - medalje i diplome za prva tri mjesta te pehare apsolutnim pobjednicima uručili su Branko Putarek, dogradonačelnik grada Ivanca i Josip Šimunek, predsjednik Zajednice sportskih udruga.

print