Novosti

Gradu Ivancu 430.000 kuna od Ministarstva graditeljstva za sanaciju klizišta u Gačicama

Utorak

Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Gradu Ivancu stiže potpora od 430.000 kuna za sufinanciranje sanacije klizišta u zaseoku Kuštri u Mjesnom odboru Gačice.

Proizlazi to iz Odluke o sufinanciranju projekata koju je jučer objavilo resorno ministarstvo, a koja će omogućiti da se ovom značajnom financijskom potporom sanira veliko klizište koje je teško ugrozilo nerazvrstanu cestu u tom zaseoku.

Podsjećamo, u cilju sanacije i sprečavanja štetnih posljedica klizišta ministar Predrag Štromar donio je u veljači ove godine Odluku o raspisivanju javnog poziva za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini.

Na javni poziv javilo se 97 gradova i općina koji su od ministarstva zatražili sufinanciranje 139 projektnih prijedloga.

Nakon provedene administrativne provjere, Povjerenstvo je izradilo rang listu te ministru predložilo sufinanciranje prvih 37 projekata među koje je svrstan i projekt Grada Ivanca. Inače, projekti su sufinanciraju najviše do 80% ukupno prihvatljivih troškova, odnosno do najviše 600.000 kuna.

Prema propisanoj proceduri, Grad Ivanec je dužan u propisanom roku dostaviti ugovor s odabranim izvođačem radova, a nakon toga će s resornim ministarstvom potpisati ugovor o sufinanciranju projekta.

print