Novosti

U povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske: Unedjelju, 14. 01., obilazak Ivanca u pratnji turističkog vodiča

Petak

I grad Ivanec uključuje se u projekt „Upoznaj svoju zemlju“ koji je inicirala Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice. 

 povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske: Unedjelju, 14. 01., obilazak Ivanca u pratnji turističkog vodiča povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju(14. siječnja) u podne u 30 hrvatskih gradova (u našoj županiji uključuju se Ivanec, Varaždinske Toplice, Varaždin i Ludbreg) licencirani turistički vodiči okupljene će građane i posjetitelje povesti u obilazak lokalnih turističkih i naročito, zaštićenih lokaliteta. 

Na taj način, objašnjavaju organizatori, licencirani vodiči žele građanima dati poseban poklon u povodu obilježavanja dana važnog za suvremenu povijest naše zemlje te ujedno ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske i skrenuti pozornost na poziv turističkih vodiča, posebno u svjetlu novog Zakona o pružanju usluga u turizmu. 

Njime je, naime propisano da na zaštićenim lokalitetima turiste smiju voditi samo oni vodiči koji su stručni ispit položili u Hrvatskoj. To je ujedno i zaštita domaće struke nelojalne konkurencije raznih vodiča laika i stranih vodiča. Dakle, njima nije zabranjeno voditi turiste na zaštićene lokalitete, ali uz uvjet da su položili stručni ispit u našoj zemlji.

U Ivancu će okupljene u obilazak Ivanca povesti licencirani turistički vodič prof. Mirjana Bračko. 

Polazi se ispred Gradske vijećnice u 12 sati, odakle se kreće u Nazorovu ulicu (Zadružni dom), zatim pokraj vatrogasnog doma u Ulicu Đure Arnolda, a odatle u gradski park i na arheološki lokalitet Stari grad Ivanec.

Nakon obilaska crkve i župnog dvora te zgrade prvog samoposluživanja, razgledavanje završava obilaskom izložbe Tomislave Turčin u Muzeju planinarstva. Planirano trajanje - oko 1.15 sati.

Svi posjetitelji su dobrodošli. Sljedeći (redoviti) turistički obilazak (u povodu Dana turističkih vodiča) planiran je 24. veljače.

 

print