Novosti

Uz 104. izdanje Ivanečkih novina, građanima stiže i poklon Grada, kalendar za 2018. godinu

Petak

U distribuciji je 104. broj Ivanečkih novina. Uz prosinačko izdanje gradskog glasila, građanima stiže i tradicionalni božićni poklon Grada Ivanca – kalendar za 2018. godinu, s atraktivnim fotografijama Ivančice i ivanečkoga kraja koje je Gradu i ove godine ustupio mladi ivanečki fotograf Zoran Stanko.

Novo izdanje Ivanečkih novina i u ovom broju donosi presjek tema prvenstveno iz rada Grada Ivanca, gradskih tvrtki i udruga.

Izdvajamo izvješća o početku gradnje kanalizacije u Bedencu sredstvima EU fondova, nastavak izgradnje Muzeja planinarstva Ivanec, kao i uspjeh Poslovne zone Ivanec d.o.o. koja je na natječaju HAMAG BICRO-a uvrštena u pilot projekt razvoja mreže poduzetničkih potpornih institucija vrijedan 7 milijuna kuna.

Iz seta poslovnih vijesti, tu su i izvješća o sudjelovanju predstavnika Grada na poslovnim konferencijama u Zagrebu i Osijeku te predstavnika Ivkoma d.d. na konferenciji u Puli. Izdvajamo i vijest o novom poslovnom uspjehu Hydromata inženjering iz Horvatskog, zatim, izvješće o održanoj prezentaciji o EU fondovima te o novom EU projektu Srednje škole Ivanec.

Najveći prostor posvećen je izvješćima s 5. i 6. sjednice Gradskog vijeća Ivanca, s naglaskom na ulazak Grada Ivanca u projekt ultrabrzog Interneta kao i na povećanje komunalne naknade te s tim povezane srednjoročne i dugoročne programe modernizacije cesta i groblja na cijelom gradskom području.

Posebno izvješće vezano je uz predstojeću rekonstrukciju gradskih parkova i zelenih površina.

Od aktualnih gradskih tema izdvajamo izvješće vezano uz rješavanje problema Hitne medicinske pomoći u Ivancu.

I u ovom broju novine izvještavaju o važnijim kulturnim događanjima (postavljanje interpretacijskih tabli Ivanečke mlinarske šetnice, izložba mladog arhitekta Marka Friščića u Muzeju planinarstva, uspjeh VA Sakcinskog na državnoj smotri), o obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar kao i o cijelom nizu manifestacija i aktivnosti koje provode gradske civilne udruge te sportski klubovi i DŠR-i.

Povezani dokumenti

print