Novosti

Uređeno parkiralište kod željezničke postaje u Kuljevčici

Četvrtak

U suradnji Grada Ivanca, HŽ-a, Ivkoma i Mjesnog odbora Jerovec Gornji, na donedavno zapuštenoj i korovom obraslom površini oko željezničke postaje u Kuljevčici uređeno je veliko parkiralište na kojemu se može parkirati više od 30 vozila. 

Time je ujedno ispunjena želja mještana toga kraja koji su u zadnje vrijeme apelirali da se kod postaje uredi primjeren prostor na kojemu bi vozači mogli sigurno parkirati, ne ugrožavajući promet na županijskoj cesti.

Šansa za to pružila se kada je HŽ u Kuljevčici obavljao radove na zamjeni kolosijeka. Primijetio je to mještanin Stjepan Ostroški te dojavio vodstvu MO-a Jerovec Gornji na čelu s Marijem Canjugom. 

Smatrajući da se veća količina starog materijala s kolosijeka može iskoristiti za uređenje parkirališta, posredstvom Grada Ivanca upućena je zamolba HŽ-u da mu materijal besplatno ustupi, što je i učinjeno. 

U akciju je tada stupila i građevinska operativa Ivkoma d.d. pa je u kratkom vremenu nekad ružan i zapušten predio oko postaje pretvoren u oko 400 „kvadrata“ solidnog parkirališta.

A to nije sve. Budući da je na raspolaganju bila veća količina materijala, dostajalo je i za uređenje nerazvrstanih putova u zaselcima Stančići i Kušeni.

print