Novosti

Odana počast poginulom branitelju Romanu Ribiću

Srijeda

Branitelju Romanu Ribiću, koji je kao pripadnik 7. gardijske brigade poginuo u Oluji 14. kolovoza 1995. na kninskom bojištu, počast je odana na 22. godišnjicu njegove pogibije, u ponedjeljak, 14. kolovoza.

Uz Romanovu bližu rodbinu te rodbinu drugih ivanečkih poginulih branitelja, kod njegova posljednjeg počivališta na gradskom groblju u Ivancu okupili su se i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pojedini županijski i gradski vijećnici te predstavnici Grada. Uz molitvu koju je predvodio ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić, zahvalili su što je svojom žrtvom omogućio ostvarenje sna o slobodnoj, suverenoj i nezavisnoj hrvatskoj državi.

Podsjećajući da je Romano poginuo u 25. godini života, u naponu mladosti i snage, vlč. Gložinić poručio je da je djelom pokazao svoju ljubav prema domovini i prinio joj najveću žrtvu – svoj mladi život. Kroz prispodobe i riječi Evanđelja nazočnima je uputio riječi utjehe te istaknuo na potrebu da cijenimo ostavštinu koju su nam u zalog ostavili Roman i ostali poginuli branitelji jer samo tako bit će moguć napredak našeg društva u cjelini.

Nakon odavanja počasti na groblju, vlč. Gložinić u župnoj je crkvi za Romana služio misu zadušnicu.

 

print