Novosti

Izbori za vijeća mjesnih odbora: HNS-u/HSU-u 24 od 30 mjesnih odbora

Utorak

Koalicija HNS-a i HSU-a apsolutni je pobjednik izbora za vijeća mjesnih odbora, koji su u nedjelju provedeni usporedo s izborima za čelnike i predstavnička tijela lokalne i regionalne samouprave.

Potvrđuju to i podaci po kojima su njene liste dobile većinu glasova birača u 24 od ukupno 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca i to: Bedenec, Cerje Tužno, Gačice, Gečkovec, Ivanec I, Ivanec II, Ivanec III, Ivanečka Željeznica, Ivanečki Vrhovec, Ivanečko Naselje, Kaniža, Lančić-Knapić, Lovrečan, Lukavec, Margečan, Osečka, Prigorec, Radovan, Ribić Breg, Salinovec, Stažnjevec, Škriljevec, Vitešinec i Vuglovec.

Ovime je HNS/HSU ponovio rezultat iz 2013. godine, kada je također osvojio 24 mjesna odbora, no tada u bitno drukčijim okolnostima, odnosno, u koaliciji sa SDP-om.

Liste HDZ-a dobile su većinu glasova u 3 mjesna odbora – u Jerovcu Donjem i Gornjem i Seljancu, dok su liste SDP-a većinu glasova osvojile u 2 mjesna odbora – u Horvatskom i Ivancu IV.

Kandidacijska lista grupe birača (nositelj Željko Geci) dobila je većinu u MO-u Punikve.

Detaljnije na: http://www.ivanec.hr/dokumenti/kategorija/169-sluzbene-objave/2116-rezultati-izbora-za-clanove-vijeca-mjesnih-odbora-1-30-ivanec

print