Novosti

Sjajan pobjednički niz ivanečkog fotografa Domagoja Severa, člana Foto Oto kluba

Ponedjeljak

Ivanečki fotograf mlade generacije Domagoj Sever, član ivanečkog Foto Oto kluba, tijekom proteklih nekoliko mjeseci osvojio je cijeli niz nagrada i priznanja na velikim nacionalnim fotografskim natječajima te se time afirmirao kao autor koji u najboljoj maniri nasljeduje poznatu ivanečku fotografsku tradiciju.

Potvrđuje to i podatak da je Domagoj svojom fotografijom slapova Krke pobijedio na natječaju #mykindofcroatia koji je raspisao Gulliver Travel i koji je ujedno bio najveći tematski natječaj 2016. proveden u Hrvatskoj, a na koji je pristiglo više od 6000 fotografija. Kao pobjednik, osvojio je osmodnevno krstarenje Jadranom.

Da uspjeh nije bio slučajan, pokazuje i osvojeno prvo mjesto na natječaju  #rovinj2017, u organizaciji TZ Grada Rovinja. Domagoj je pobjedu izborio u konkurenciji više od 700 pristiglih fotografija.

Nadalje, fotografijom izlaska sunca iznad Paklenih otoka, ovaj se autor svrstao i među pobjednike natječaja "Klik za bolju Hrvatsku", na kome je osvojio putovanje u Strasbourg, tijekom kojeg je posjetio i Europski parlament. Fotografije s ovog natječaja moći će se vidjeti krajem siječnja, kada će se organizirati izložba u Kući Europe u Zagrebu.

Također, bio je jedan od izlagača na izložbi "Život je najbolji režiser" u Jastrebarskom. Izložio je četiri portreta, a jedan među njima – Bubbles – objavljujemo u pratećoj galeriji fotografija.

Uspješnom nizu ovoga autora još nije kraj. Na izložbi Hrvatski svjetionici u Splitu održanoj prošlog mjeseca, izložio je fotografiju stepenica svjetionika s Dugog otoka, koja je proglašena fotografijom najbolje kompozicije. Sjajna je vijest da nakon zatvaranja ova izložba kreće na put oko svijeta.

Posebno priznanje autoru jest i podatak da je fotografija svjetionika objavljena u Hrvatskom izdanju National Geographica, jednako kao i fotografije skrivene plaže s otoka Brača te Plitvica, objavljene kao izbor urednika fotografije u National Geographicu.

print