Novosti

Prigodni poštanski žig i Pepeljuga (Cinderella) u povodu 620. obljetnice Ivanca

Srijeda

U povodu obilježavanja 620. obljetnice pisanog spomena grada Ivanca i 10. obljetnice revitalizacije Ivanečke rudarske čete, Turistička zajednica grada Ivanca inicirala je izradu  prigodnog poštanskog  žiga br. 9. i 10, koje će izraditi Hrvatska pošta u Zagrebu.

Spomenuti žigovi u uporabi će biti samo od 23. do 24. lipnja u Poštanskom uredu Ivanec, kada će se njima pečatiti sve odlazne pošiljke, a nakon toga žigovi će trajno biti pohranjeni u muzeju Hrvatske pošte.

S obzirom na to da će žigovi u uporabi biti samo jedan dan i da će svaka pošiljka koja njima bude pečaćena biti svojevrsni unikat kolekcionarske vrijednosti, pozvani su svi građani, a napose kolekcionari, da tih dana nekome iz Ivanca upute razglednicu, pismo ili dopisnicu i na taj način na sve strane pronesu znak o proslavi ivanečkih obljetnica.

Uz žigove će se izraditi i prigodne tiskovine, omotnica i razglednica, kao i poštanske naljepnice Pepeljuga-Cinderella. Same tiskovine će biti producirane u ograničenoj količini i obilježene brojevima Ivanečkog kluba kolekcionara. Autor žiga i tiskovina je Boris Jagetić Daraboš, voditelj TZ-a.

Primarni cilj je obilježavanje obljetnica te promidžba grada Ivanca na globalnoj razini. Doprinos tomu jest i podatak da se prigodni žig već nalazi na službenim stranicama Hrvatske pošte.

print