Novosti

Proveden prvi dio projekta edukacije biciklista za bolju uočljivost u cestovnom prometu

Ponedjeljak

U subotu, 11. lipnja, u Salinovcu je održan prvi dio projekta „Edukacija biciklista za bolju uočljivost u cestovnom prometu“, koji s 27.400 kuna novčano pomažu MUP i županijska Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sv. Mihovil. U projekt se uključilo 30 učenika 2., 3. i 4. razreda Područne škole Tina Ujevića u Salinovcu. Sudionici su najprije slušali predavanje policijskog službenika PP Ivanec Davora Blaška koji im je u sklopu obuke o boljoj uočljivosti u prometu govorio o osnovnim prometnim pravilima i pravilima ponašanja u prometu te o opremi koju biciklisti trebaju rabiti radi vlastite sigurnosti.

Učenici su se potom preselili na poligon, gdje su im se obratili voditelj projekta Kruno Poje, predsjednik DŠR-a Salinovec Stjepan Hudoletnjak, gradska pročelnica Marina Držaić te načelnik Policijske postaje Ivanec Boris Divjak. Djeca su potom prošla kroz praktične vježbe na četiri različita poligona, na kojima su uvježbavala vožnju i reagiranje u potencijalnim stvarnim situacijama u prometu. Ono što ih je posebno obradovalo jest da su u trajno vlasništvo dobili vrijednu opremu - kacige, reflektirajuće prsluke, stražnje bljeskalice, "mačje oči", štitnike i majice.

Potporu projektu pružio je Grad Ivanec, a provelo ga je Društvo za športsku rekreaciju Salinovec. U kolovozu slijedi realizacija drugog dijela projekta koji je namijenjen starijoj djeci, mladeži i odraslima.

print