Novosti

Svjetsko zlato u Češkoj: Ivančanin Nikola Geček u sastavu zlatne hrvatske reprezentacije

Četvrtak

Ivančanin Nikola Geček član je hrvatske ribolovne reprezentacije za osobe s invaliditetom koja je na Svjetskom prvenstvu u Češkoj osvojila zlatnu medalju u ribolovu na plovak i prvi se put okitila naslovom svjetskog prvaka.

Velik je to uspjeh ne samo za našu zemlju već i za Sportsko ribolovno društvo Ivanec, čiji je Nikola dugogodišnji član. Osim toga, u vodstvu reprezentacije bilo je još nekoliko Ivančana i članova SRD-a Ivanec i to Željko Geček kao prvi trener, pomagač Luka Hrupek i Branko Matijević (logistika).

Na natjecanju održanom u češkom gradu Pardubice nastupilo je 11 reprezentacija u kategoriji invalida i 14 u kategoriji veterana, a uz Nikolu Gečeka, u hrvatskoj reprezentaciji za invalide bili su i Ivica Bonino Hasan, Zlatko Poparić, Mensur Rošić i Željko Kljajić. On je u pojedinačnom poretku postao svjetski viceprvak, dok je Nikola osvojio osmo mjesto.

Nikoli je ovo bio deseti nastup na Svjetskom prvenstvu, na kojemu je dosad s reprezentacijom Hrvatske osvojio dva srebra, dvije bronce i jedno zlato.

print