Foto galerija

Galerija

Zelena čistka Ivanec 2017.!

Oko tisuću građana iz 20 mjesnih odbora te iz više od 20 civilnih udruga, dobrovoljnih vatrogasnih i lovačkih društava, učenika i mališana sudjelovalo je prošloga tjedna, a najviše u subotu 22. travnja, u najvećoj ivanečkoj ekološkoj akciji Zelena čistka.

Najveće akcije održane su u Prigorcu, Lukavcu, Vitešincu, Margečanu, Punikvama, Osečkoj i Salinovcu, a radilo se i na više lokaliteta na Ivančici, zatim, u Lančić – Knapiću, Cerju Tužnom, Kaniži, Ivanečkom Naselju, Ivanečkom Vrhovcu, Lovrečanu, Gečkovcu, Bedencu i drugdje.

Procjenjuje se da je iz prirode uklonjeno najmanje 50-ak m3 raznog krupnog otpada, što je ipak puno manje nego proteklih godina i potvrđuje da je tijekom dosadašnjih akcija otpad velikim dijelom uklonjen iz prirode.

Gradonačelnik Batinić svim je volonterima i sudionicima Zelene čistke uputio javnu zahvalu na velikom odazivu i spremnosti da svoje slobodno vrijeme daruju za čisti okoliš. Po masovnosti i odazivu, i ovogodišnja je akcija – već šesta za redom – zadržala kontinuitet zasigurno jedne od najvećih ekoloških akcija u Hrvatskoj.