Kolovoz

Najave događanja

2. Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2017., u nedjelju 06. kolovoza

Datum održavanjaNedjelja

U nedjelju. 06. kolovoza, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Ivanec u suradnji s Mjesnim odborom Gačice i DVD - om Gačice organizira drugi po redu Dan sjećanja na Dražena Šešeta – Gačice 2017.  Počast će tragično stradalom heroju Domovinskog rata na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Margečanu, uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća, odati izaslanstvo Grada Ivanca te njegovi ratni kolege i suborci uz obitelj i prijatelje.

Molitvu, koja počinje u 16 sati, na Draženovu grobu predvodit će vlč. Alojz Pakrac, nakon čega će se održat misa zadušnica u kapelici u Gačicama.

Cjelodnevne aktivnosti u spomen na Dražena previđaju otkrivanje spomen panoa, pokazne vježbe DVD – a Gačice čiji je Dražen bio član, izložbu starog i novog novca Martina Lukavskog, a potom je predviđen i sportski dio programa uz nogometnu utakmicu DVD – a Gačice i UDVDR – Ogranak Ivanec.

Podsjetimo, Dražen Šešet tragično je stradao 08. kolovoza 1991. godine u mjestu Gređani pokraj Topuskog, kao pripadnik  2. gardijske brigade Grom.

Program je osmišljen i proveden u suradnji s Gradom Ivancem, a podržava ga i potpomaže Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Detaljan program i raspored obilježavanja tužne obljetnice možete pročitati u dokumentu u prilogu.

print