Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva

Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva

Objavljen Javni natječaj za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva (udruga)

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi sufinanciranja projekata organizacija civilnog društva (udruga) u području zaštite okoliša za aktivnosti ponovne uporabe i za organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Da bi se mogla prijaviti udruga mora biti registrirana za obavljanje djelatnosti u jednom od područja: ekologije, zaštite okoliša i prirode, zaštite mora i morskog okoliša te održivog razvoja.

Sufinanciraju se sljedeći projekti:

a) aktivnosti ponovne uporabe

Udruge mogu prijaviti projekt čijom se provedbom doprinosi i potiču razmjene i ponovne uporabe isluženih proizvoda pri čemu postupci ponovne uporabe mogu uključivati obnovu proizvoda koja omogućuje povrat proizvoda u zadovoljavajuće radno stanje, popravak ili ispravak određene greške u proizvodu, akcijsko skupljanje i ponovnu prodaju isluženog proizvoda ili njegovih dijelova i si.

Vrste proizvoda pogodne za ponovnu uporabu koje mogu biti predmet Natječaja su:

  • tekstil (odjeća i obuća, tekstil za kućanstva (tepisi, zavjese, posteljina, ručnici),
  • namještaj (ormari, kreveti, stolovi, stolice i si.),
  • roba široke potrošnje (kuhinjsko posuđe i pribor, knjige, igračke, bicikli, kolica i sl.).

b) organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna

Udruge mogu prijaviti projekte koji uključuju održavanje ekoloških radionica i organiziranje ronilačkih akcija za prikupljanje otpada s morskog dna.

Fond odobrava donacije sukladno postotnom učešću utvrđenom općim aktima Fonda. Najmanji iznos donacije koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 20.000,00 kn, a najveći iznos po pojedinom projektu je 60.000,00 kn.

Rok za prijavu podnošenjem ponude je 31. siječnja 2020.g.

Detalje natječaja i obrasce za prijavu možete pronaći OVDJE.

Svi zainteresirani prijavitelji se za savjetodavnu i operativnu pomoć u kandidiranju svojih projekata na ovaj javni poziv mogu javiti Projektnom uredu Grada Ivanca za EU fondove na mail: projektni.ured@ivanec.hr ili na telefon 042/645-485.

print