Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

obavještavamo Vas da Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga. Riječ je o godišnjem događaju koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Pozivaju se udruge koje žele povećati vidljivost svoga djelovanja, a posebno udruge koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora  da se prijave za sudjelovanje, pri čemu same odabiru način predstavljanja svoga rada, organizirajući radionice, izložbe, skupove, promidžbene aktivnosti i slično.

Za sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga u 2017. godini udruge se prijavljuju putem aplikacije UdrugeInfo gdje će, uz druge najave događanja koje udruge putem aplikacije uobičajeno prijavljuju, biti vidljiva različita događanja udruga u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2017. Kratke upute za prijavu u aplikaciju UdrugeInfo dostupne su ovdje.

Ured za udruge u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću, poziva udruge koje će promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2017., a provode aktivnosti kojima se promiče kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici, da se prijave na Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“.

Dani otvorenih vrata udruga održat će se od 25. do 27. svibnja 2017. godine.

Projektni ured Grada Ivanca stoji Vam na raspolaganju kao savjetodavna podrška u osmišljavanju aktivnosti koje ćete provoditi u sklopu Dana otvorenih vrata udruge. Budite slobodni obratiti nam se na broj telefona 042/645-485 ili e-mail: projektni.ured@ivanec.hr.

print